Opskrifter

Hjemmelavet rødkål

roedkaal

raadkaal1

Signe Lykke’s opskrifter:

Signe Lykke, som holder foredrag her i forretningen den 6. september, er certificeret blodtypekostvejleder, ernæringsrådgiver, ernærings- og husholdningsøkonom, lægemiddelkonsulent samt forfatter til tre kogebøger.

 

Her får I to af hendes nemme, velsmagende retter:

Bønnepuré – brune/hvide bønner

Bønnepure - signelykke

Glutenfri bønnepuré

Bønnepuréen kan bruges som dip til aftensmad eller som smørepålæg til frokost.

Den smager fantastisk på såvel rugbrød som på nybagte speltflutes f.eks. til en grøntsagssuppe.

Ingredienser:

250 g kogte brune bønner
1-2 fed hvidløg
1 lille håndfuld hasselnødder
1 spsk. sojasauce
¼ dl olivenolie
½ dl vand
Evt. 1 spsk. friske urter (eks: timian, salvie, basilikum)
Salt og lidt peber

Tilberedning:

Kom alt i en foodprocessor og blend. Smag evt. til med mere salt.

Varianter:

Brug hvide bønner i stedet for brune
Tilsæt 1 spsk. soltørrede tomater
Erstat nødderne med valnødder, mandler eller solsikkekerner

Tip: Kog en hel pose brune bønner og frys dem ned i poser á 250 gram. Så er det hurtigt at lave en gang bønnepuré. Husk at bønnerne skal ligge i blød natten over.


Pizzasnegle (ca. 40 stk)

Pizzasnegle - Signe Lykke

Pizzasnegle

Pizzasneglene egner sig fint til nedfrysning

Dej:

1 dl varmt vand
2 dl sojamælk
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. rørsukker
½ pakke gær
3 dl havregryn
2 dl groft spelt- eller rugmel
Ca. 3 dl sigtet speltmel
1 tsk. oregano

Pizzasauce:

½ tsk. oregano
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (400 gr.) (si saften fra)
1 knsp. salt
Peber
2 spsk. olivenolie

Fyld:

Ca. 150 g kalkunbryst eller kyllingebryst skåret i strimler

Tilberedning:

Bland vand og sojamælk, så det bliver en lunken væske. Rør gær ud i den og tilsæt olie, salt, sukker og oregano.

Kom havregryn, groft mel og det meste af den sigtede spelt i. Tilsæt efterhånden det sidste mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Blend ingredienserne til pizzasaucen sammen. Del dejen i 2 emner og rul dem ud i ca. 25 x 25 cm. Brug speltmel, så det ikke klistrer.

Fordel pizzasaucen på dejen undtaget de sidste 2-3 cm (der hvor rullen skal lukkes). Kom kalkunkød på og rul sammen, så du får en lang pølse.

Skær forsigtigt i 1½-2 cm tykke skiver, ca. 18-20 stk. pr. rulle. Tryk pizzasneglene let, når de ligger på bagepladen. Efterhæv 20 min. Bag ved 220 grader i ca. 15- 20 min.


Tofu med karry og ristede mandler

Opskriften på denne nemme og hurtige ret, som kan spises både varm og kold, har vi fra Lisbeth Thordendahls hjemmeside, hvor du også kan læse, hvordan du gør.

 

TofuMKarryogRistedeMandler

Ingredienser:

Tofu naturel (fra Nagel)   250 g

Kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie   2 spsk

Karry   2 spsk

Shoyu   2 spsk

Bredbladet persille

1/2 dl Ristede og hakkede shoyumandler